Salutare! 

Aici Andreea, un fotograf cu o vechime de 5 ani care continuă să se dezvolte. Sunt o persoană amuzantă, dinamică care caută să rezoneze și depășească provocările, pentru că desigur, fiecare shooting înseamnă o provocare de a nu deveni victima monotoniei și repetiției, fapt care inevitabil conduce la stagnare. Acest lucru înseamnă să-ți dezvolți aptitudinea creativă pe care o dobândești de-a lungul timpului practicând cât mai mult meseria în care activezi.

Am lucrat cu multe persoane la shooting-uri, evenimente și am început de curând să experimentez food photography. De cele mai multe ori am crezut că acest domeniu se invață până într-un punct dar apoi realizezi că sarcina ta e să devii din ce în ce mai bun. Au fost momente când greșelile mă făceau să cred că nu merită să continui, iar în prezent nu fac decât să mă motiveze să nu le mai repet și să prestez servicii de calitate superioară.

- Tot ce pozezi trebuie să aibă o poveste -

Da, ai auzit bine. Absolut tot. Am învățat pe parcursul celor 5 ani că subiectul fără poveste este un cadru sec. Aceasta se construiește în mintea ta înainte de shooting și se tipărește la fața locului când pui în practică gândurile tale. Poveștile întotdeauna vor capta atenția publicului. Desigur, trebuie să aibă ce quelque chose!

- Pozele trebuie să fie editate corect -
Toți fotografii într-un final își găsesc stilul propriu pe care mi l-am descoperit și eu dar pe care îl modific uneori pentru a nu cădea în capcana repetiției. Astfel, culoarea pielii este elementul primordial în editare. Aceasta trebuie să reflecte într-o proporție de aproape 90% realitatea. Desigur, mai există și excepții de la regulă.  Pe lângă toate acestea, colorizarea imaginii totale cunoscută în engleză sub denumirea de color grading, ajută fotograful în a spune o poveste prin prisma culorilor redate într-un anumit scenariu. De altfel, este unealta mea numărul 1. 

- Cum am început -

În ianuarie 2018, imediat după petrecerea majoratului, mi-am cumpărat primul aparat DSLR, un Nikon D5300 pe care l-am utilizat până în noiembrie 2021. Sțiți cum este un fotograf la început de drum? O muscă dacă o vede că zboară prin cameră i se pare interesant. Așa eram eu, orice vedeam, pozam. Probabil nu sunt singura.

La început nu făceam portrete, nu lucram cu oameni ci doar surprindeam natura, peisajele, animalele. Ulterior mă apucasem de street photography. Mi-a plăcut pentru o vreme, dar nu m-a avantajat niciodată. Am simțit că nu este pentru mine. Și am început să experimentez, să vorbesc cu prietenii să ieșim pe teren. Surprinzător, deși era greu și solicitant la nivel mental pentru că trebuia să te gândești la posing pentru modelele în cauză, mi-a plăcut. Și am început să fac shooting-uri individuale.

Mai târziu, în 2020 am realizat că aș avea nevoie de un alt aparat care să-mi ofere mai multe funcții pentru a compensa lipsa pe care o avea Nikon-ul. Dar surpriză...nu aveam buget. Așa că am fost nevoită să mă descurc în următoarea perioadă cu ce aveam. Și m-am dezvoltat și mai mult. Într-un final în noiembrie 2021 am făcut trecerea pe Sony A7 III în combinație cu un 35 mm 1.8. 

- Ce a urmat imediat după -
Practică, practică și progres. Atenția la detalii, estetică, poveste, lumină atât pe teren cât și la prelucrarea pozelor care trebuie să fie atent concepută. 

Și de atunci am tot evoluat și continui să evoluez!
Ce echipament folosesc?

Sony A7 III
Sony 85 mm 1.8
Sony 35 mm 1.8
Godox V860 II s
Softbox Godox 120 cm
Godox TTL XPro-S
Bitlighter Power


În ce programe de editare lucrez?

Lightroom Classic
Photoshop
DaVinci Resolve



Back to Top